Prijsanalyse 1/11: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ADA, DOT, LINK, BNB, XLM

De scherpe correctie van Bitcoin heeft de uptrend misschien niet doorbroken, maar verschillende altcoins hebben gesignaleerd dat er een korte termijn top zou kunnen zijn.

Na een ongelofelijke aanloop naar bijna $42.000 is de prijs van Bitcoin (BTC) eindelijk een significante correctie ingegaan, en op het moment van schrijven is de prijs met ongeveer 18% gedaald. Terwijl de snelle daling naar $30.402 misschien geen slapeloze nachten veroorzaakt van de HODLer menigte, kunnen grote dalingen zoals die van de afgelopen 24 uur de portefeuille van een handelaar met een hefboomwerking gemakkelijk opblazen. De scherpe neerwaartse beweging dreigt ook een groot deel van de winst die in de afgelopen weken is opgebouwd, teniet te doen.

Gegevens van Bybt geven aan dat meer dan $2.7 miljard aan termijncontracten in de afgelopen 24 uur in het kwadraat zijn geplaatst.

Wanneer handelaren in long posities eenmaal geliquideerd worden als gevolg van margin calls, houden handelaren die hebben gewacht om te kopen hun aankopen in omdat ze een nog betere kans verwachten om te kopen tegen een koopje. Dit gebrek aan vraag en overtollig aanbod leiden tot steile dalingen zoals vandaag het geval is.

Net zoals de weerstandsniveaus een rally met een sterk momentum niet afremmen, slagen de ondersteuningsniveaus er tijdens paniekverkoop niet in om de daling te stoppen. Professionele traders stappen meestal niet in om een vallend mes te vangen. Ze wachten liever tot het overtollige schuim is verdwenen en de verkoop is afgezwakt voordat ze erin springen om te kopen.

Laten we de grafieken van de top-10 cryptokringen bestuderen om de niveaus te identificeren die als sterke steun kunnen dienen.

BTC/USD

Bitcoin dook naar een intraday dieptepunt van $35.111.58 op 10 januari, maar de prijs herstelde zich scherp en sloot af op $38.161.04. De beren waren echter niet in de stemming om toe te geven, omdat ze weer agressief verkochten.

BTC/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Het BTC/USD-paar brak onder de kritische steun bij het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($32.093) maar vond steun bij $29.688,10 in de buurt van het 38,2% Fibonacci retracementniveau.

Als de rebound van $29.688,10 blijft hangen, zal het worden beschouwd als een normale correctie na een verlengde stierloop. De stieren zullen dan opnieuw proberen de opwaartse trend te hervatten.

Integendeel, als de beren de prijs onder de 29.688,10 dollar laten zakken, is de volgende steun op het 50% retracementniveau op 25.897,42 dollar, net boven het 50-dagengemiddelde voor eenvoudige bewegingen op 24.307 dollar.

Een diepe daling tot dit niveau zal suggereren dat het opwaartse momentum is gebroken en dat het paar een nieuwe trend kan uittekenen.

ETH/USD

Ether (ETH) maakte een langbenige Doji kandelaar op 10 januari en dat werd vandaag gevolgd door een scherpe daling, wat suggereert dat de handelaren agressieve winst boeken. De stieren proberen momenteel de 20-dagen EMA ($956) te verdedigen.

ETH/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Als ze slagen, kan het ETH/USD-paar stijgen naar $1.100 waarbij de beren weer mogen instappen en de aflossingsrally mogen verkopen. Als de koers van deze weerstand afwijkt, maar de stieren staan niet toe dat de koers onder de 20-dagen EMA duikt, kan dit resulteren in een consolidatie voor een paar dagen.

Integendeel, als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA laten zakken, is de volgende stop $840,93 en als deze steun ook barst, kan de daling zich uitbreiden naar de 50-dagen SMA op $712. Hoe dieper de daling, hoe langer het zal duren voor de stieren om een herstel in gang te zetten.

XRP/USD

XRP kon niet boven de overheadweerstand van $0.384998 uitstijgen, wat suggereert dat handelaren hun posities op de hulprally’s lichter maakten. De altcoin brak vandaag onder de 20-dagen EMA ($0.30) na er de afgelopen drie dagen boven te zijn gebleven.

XRP/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Het XRP/USD-paar zou nu kunnen zakken naar de support op $0,169 waar de kopers waarschijnlijk in zullen stappen. Een sterke opleving van deze ondersteuning zal erop wijzen dat het paar nog een paar dagen in het bereik tussen $0.169 en $0.384998 kan blijven.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als de beren zinken en de prijs onder $0,169 ondersteunen, zou de neerwaartse trend kunnen worden hervat met de volgende stop op $0,10.

LTC/USD

Na het worstelen om uit te breken en te ondersteunen boven de $180 voor de afgelopen dagen, Litecoin (LTC) bezweken aan een agressieve bout van de winst-boeking vandaag. De altcoin stortte zich onder de 20-dagen EMA ($142) en probeert momenteel boven de $120 steun te blijven.

LTC/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Als het LTC/USD-paar terugkaatst van de huidige niveaus, kunnen de stieren proberen de uptrend te hervatten, maar elke stijging zal waarschijnlijk te maken krijgen met agressieve verkoop op de 20-dagen EMA. Als de stieren de prijs boven de 20-dagen EMA duwen, kan het paar proberen om geleidelijk aan tot $160 te stijgen.

Als de koers afwijkt van de 20-dagen EMA, zullen de beren proberen de koers onder de 50-dagen SMA ($108) te laten zakken. Als dit lukt, kan het pair zakken naar $100 en een dergelijke beweging zal een verandering in de trend suggereren.

BCH/USD

Bitcoin Cash (BCH) steeg boven de $515.35 overheadweerstand op 9 januari en volgde dat op met een andere sterke rally op 10 januari, die de prijs duwde naar $631.71, net onder het $640-doel dat in de vorige analyse werd gesuggereerd.

BCH/USD dagkaart. Bron: TradingView

Agressieve winstbezuiniging trok de prijs terug onder het $515.35 niveau van vandaag, wat een negatief teken is omdat het laat zien dat de stieren geen $515.35 in steun konden omdraaien. Het BCH/USD-paar heeft een 100% retracement voltooid van de rally die begon op 9 januari.

Het paar kan nu tussen $515.35 en $370 consolideren. Als de beren de prijs onder de $370 tot $353 steun laten zakken, kan het paar dalen tot $250. Om de stieren weer op sterkte te krijgen, zullen ze de prijs boven de $515.35 moeten pushen en volhouden.

ADA/USD

Cardano (ADA) brak vandaag onder de 20 dagen EMA ($0.236), die net onder het 61.8% Fibonacci retracementniveau van $0.2395088 ligt. Echter, de lange staart op de kandelaar van de dag suggereert dat de stieren proberen om dit niveau te verdedigen.

ADA/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Als het ADA/USD-paar de rebound ondersteunt, zullen de stieren opnieuw proberen de uptrend te hervatten. Het eerste niveau om te kijken naar de opwaartse trend is $0.28. Als de stieren de prijs boven deze weerstand kunnen drijven, kan het paar stijgen naar $0.34.

In tegenstelling tot deze aanname, als de huidige rebound het niet volhoudt of als de koers daalt van $0.28, zullen de beren proberen om het pair onder de 20-dagen EMA te laten zakken. Als ze slagen, kan een daling naar de 50-dagen SMA tegen $0.18 op de kaarten staan.

DOT/USD

Polkadot (DOT) stuiterde van het 38.2% Fibonacci retracementniveau op $8.5515 op 10 Januari maar de stieren konden niet van de terugwinning profiteren, die op een gebrek aan vraag op hogere niveaus wijst.

DOT/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Dit had de verkoop door korte termijn handelaren kunnen aantrekken, wat de prijs tot het 61.8% Fibonacci retracement niveau van vandaag op $7.2365 heeft gebracht. Als de stieren het $6.8619 level omdraaien om te ondersteunen, zou het DOT/USD-pair kunnen proberen de uptrend te hervatten.

De hulpverzameling kon het verkopen bij 20 dag EMA ($8.16) onder ogen zien maar als deze weerstand wordt overwonnen, kan het paar zich opnieuw tot $10.68 bewegen. Een trendwijziging is waarschijnlijk op zijn plaats als de beren de koers onder de $6.8619 laten zakken.

LINK/USD

Chainlink (LINK) slaagde er niet in om boven de $17.7777 overheadweerstand op 10 Januari te houden, wat winstbejag van korte termijn handelaars had kunnen aantrekken. Het verkopen intensiveerde vandaag en dat heeft de prijs omlaag getrokken naar de 50-dagen SMA bij $13.31.

LINK/USDT dagkaart. Bron: TradingView

Als de prijs onder de 50-dagen SMA blijft, kan het LINK/USD-paar dalen naar de uptrend lijn. Dit is een belangrijke steun om op te letten, want als de koers barst, kan de daling zich uitbreiden tot $8.

Omgekeerd, als het pair terugvalt van de huidige niveaus of van de uptrend lijn, zullen de stieren proberen de prijs boven de 20-dagen EMA ($14) te duwen. Als ze daarin slagen, kan de prijs stijgen naar $15 en vervolgens naar $17.7777.

BNB/USD

De lange staart op 10 dec. kandelaar suggereert dat de stieren agressief de dip hebben gekocht tot 40, maar dat ze niet hebben voortgebouwd op het herstel van vandaag. De beren hervatten hun verkoop en hebben Binance Coin (BNB) onder de 20-dagen EMA ($38,53) gesleept.

BNB/USDT dagkaart. Bron: TradingView

De stieren proberen momenteel de 35,69 dollar steun te verdedigen. Als ze slagen, kan het BNB/USD-paar een poging doen tot een rebound die waarschijnlijk een stijve weerstand onder ogen zal zien bij de 20-dagen EMA.

Als de koers afwijkt van de 20-dagen EMA, kunnen de beren proberen de koers te laten zakken naar de 50-dagen SMA ($33,40) en dan naar $32. Zo’n zet zal suggereren dat het pair op de korte termijn misschien moet bijspringen.

Echter, als de prijs van de huidige niveaus terugkomt en binnen de komende dagen boven de 20-dagen EMA uitkomt, zal dit suggereren dat er een sterke vraag is op lagere niveaus en dat de stieren kunnen proberen om de uptrend te hervatten.

XLM/USD

De stieren verdedigden het $0.2864 niveau voor de afgelopen vier dagen, maar het uitblijven van een sterke opleving toonde een gebrek aan vraag op hogere niveaus. Stellaire Lumens (XLM) brak vandaag onder $0.2864 en het 61.8% Fibonacci retracementniveau op $0.232928.

XLM/USDT dagkaart. Bron: TradingView

De stieren proberen momenteel de 20-dagen EMA ($0.214) te verdedigen. Als ze slagen, kan het XLM/USD-paar proberen tot $0,2864 te bewegen. Dit zal waarschijnlijk werken als een stijve weerstand, maar als de stieren de prijs erboven kunnen duwen, is een beweging naar $0.35 waarschijnlijk.

In tegenstelling tot deze aanname, als de beren de koers onder de 20-dagen EMA laten zakken, zal het suggereren dat traders de dip niet kopen, wat aangeeft dat de rally op 6 januari een stierenval was.