Flickr Photogallery

Subscribe Newsletter

subscribe with FeedBurner

Mislukte Bitcoin-deal brengt twee Indiërs in politiehechtenis

  • 25. September 2020 at 10:39

Twee Indiase staatsburgers, Ramesh Reddy en zijn vriend Prabakaran zitten nu in hechtenis. Het duo werd gearresteerd wegens overdreven reageren, in de mate van bedreiging en afpersing, vanwege een mislukte Bitcoin-deal. Een lokaal nieuwscentrum, New Indian Express , meldde het incident donderdag.

Valse Bitcoin-deals

Zoals de lokale politie in het rapport vertelde, werd Ramesh, die een distributeur is van ayurvedische medicijnen in Bengaluru, gecontacteerd door een vermeende fraudeur, die zichzelf alleen voorstelde als Naresh. Hij beweerde in het bezit te zijn van Bitcoin Revolution ter waarde van ongeveer $ 4,4 miljoen (Rs 33 crore). Hij vertelde Ramesh echter dat die fondsen in de Verenigde Staten zijn en hij zal hem een ​​commissie geven als hij hem (Naresh) zou kunnen helpen om de fondsen naar India te verplaatsen.

Adyar DCP V Vikraman merkte precies op dat „hij [Naresh] 50 procent van dat geld aan Ramesh beloofde, alleen als hij iemand vond die de online valuta kon omzetten in Indiase roepies.“ Op dat moment nam Ramesh contact op met zijn vastgoedvriend, Prabakaran, over hoe hij de Bitcoin-deal kon uitvoeren. Later namen ze contact op met Mohan, een techneut uit Chennai en haalden ze over om hen te helpen het geld van de Indianen op te nemen.

Ramesh en zijn vriend beloofden Mohan een commissie van één procent (dwz Rs 33 lakh of $ 44.656) om een ​​e-wallet te openen waarmee Bitcoins worden overgedragen. Het geld kon niet rechtstreeks naar Indian worden overgemaakt omdat het in de Verenigde Staten was, dus Mohan moest een account in het VK aanmaken om te verhuizen om het geld daar vandaan op te nemen. De hele poging om de Bitcoin- deal uit te voeren , werd echter zuur omdat het geld plotseling verdween, zonder het VK te bereiken of terug te keren.

Een triest einde

Mohan realiseerde zich toen dat de e-wallet-accounts ‚Swift Global Pay‘ en ‚Insta Merchant Pay‘ frauduleus waren. Naresh, die dit hele voorstel deed, was een fraudeur.

Zowel Ramesh als Prabakaran geloofden de uitkomst van de Bitcoin-deal niet, dus begonnen ze Mohan te bedreigen, die hen het ontbrekende geld moest terugbetalen van het geld dat hij had geleend met de juwelen van zijn vrouw. Zelfs toen bleef het duo Mohan bedreigen, die later aangifte deed bij de politie, wat leidde tot de arrestatie van Ramesh en zijn vriend.