De crisis met hoge gaskosten van Ethereum zal niet worden opgelost door EIP-1559: Coin Metrics-rapport

Consequent volle blokken zijn de belangrijkste reden dat de gasprijzen hun hoogste punt ooit hebben bereikt.

Een rapport van analyseprovider Coin Metrics heeft zich verdiept in de wereld van Ethererum-transactiekosten en merkt op dat ze nog steeds op het hoogste niveau ooit zijn en dat zelfs een veel aangeprezen naderende netwerkupgrade het probleem waarschijnlijk niet zal verlichten

Volgens het Ethereum Gas Report van Crypto Cash waren de mediane vergoedingen op Ethereum gedurende het grootste deel van 2021 constant meer dan $ 10. Ter vergelijking: de gemiddelde transactiekosten voor Ethereum bereikten slechts $ 5,70 op het hoogtepunt van de bullrun 2017/2018.

Het schreef een deel van deze stijging toe aan de stijging van de ETH-prijzen zelf, waardoor gas duurder zal worden. Sinds het begin van 2021 is ETH met 125% gestegen naar de huidige prijzen, ondanks een correctie van 19% ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 2.050. In dezelfde periode is de mediane gasprijs echter met 532% gestegen.

Verschillende soorten transacties vereisen verschillende hoeveelheden gas – een eenvoudige ERC-20-tokenoverdracht verbruikt veel minder gas dan een complexe slimme contractoperatie voor bijvoorbeeld een geautomatiseerde marketmaker. Het merkte echter op dat in plaats van dat DeFi de hoofdoorzaak is van de hoge gasvergoedingen, het gewoon meer transacties in het algemeen zijn.

“Sinds januari 2020 vertoont het gasverbruik per transactie een dalende trend. Dit toont aan dat toegenomen transactiecomplexiteit niet verantwoordelijk is voor hoge transactiekosten. “
Ethereum-transacties worden momenteel geveild, waarbij degenen die meer gas betalen, mijnwerkersprioriteit krijgen en snellere transacties krijgen dan degenen die een lagere gaslimiet hebben ingesteld.

Het rapport merkte op dat de huidige hoge vergoedingen zijn omdat de blokken constant vol zijn, ongeveer 95%, en dat sinds medio 2020 en de DeFi-boom. Voor maart 2021 waren Ethereum-blokken 97% -98% vol, zo blijkt uit het onderzoek.

Ethereum-blokvolheid – CoinMetrics

Het legde uit dat miners moeten specificeren welke transacties moeten worden meegenomen bij het minen van nieuwe blokken en elk blok kan slechts een beperkt aantal transacties bevatten (gemiddeld 160 tot 200) vanwege de maximale blokgrootte.

„Dus mijnwerkers geven natuurlijk prioriteit aan de transacties met de hoogste gasprijzen, omdat ze meer geld zullen verdienen als deze transacties worden meegerekend.“

Het rapport concludeerde dat de langverwachte EIP-1559-netwerkupgrade , die is ontworpen om het veilingmechanisme te veranderen en een deel van de vergoedingen te verbranden, het probleem van de hoge gaskosten waarschijnlijk niet oplost en dat alleen schaaloplossingen de echte lange termijn zullen zijn. term fix.

Coin Metrics legde uit dat de upgrade alleen maar zal helpen om vergoedingen voorspelbaarder te maken, aangezien de oorzaak van hoge vergoedingen het schaalbaarheidsprobleem is.

„Als Ethereum slechts een paar honderd transacties (gemiddeld) per blok kan verwerken, zullen er hoge kosten blijven gelden zolang het DApp-gebruik blijft toenemen. De gasprijzen zullen hoog blijven zolang er veel concurrentie is om blokruimte. „